Voeding

Tijdens het verblijf krijgt uw kat de voeding van Royal Canin. Deze brokjes zijn precies afgestemd op de behoefte van uw kat tijdens het verblijf in het kattenhotel. Tussendoor worden de katten verwend met een snack, zachtvoer of wat kattenmelk.

Mocht uw kat liever zijn eigen voer eten of dieetvoer gebruiken, dan kan dit uiteraard ook. Wij zorgen ervoor dat hij dit in alle rust kan eten. U dient zelf voldoende van dit voer mee te geven, in ieder geval genoeg voor de gehele verblijfsperiode. Graag het voer voorzien van de naam van uw kat.

Ontvlooien / ontwormen

We raden u aan om uw kat een week voor het verblijf te ontvlooien (het liefst met Stronghold).

Volwassen katten dienen 4 keer per jaar te worden ontwormd.

Mochten er tijdens het verblijf alsnog vlooien, wormen en/of andere parasieten worden aangetroffen dan zullen wij uw kat hiertegen behandelen. De kosten hiervoor zullen aan u worden doorberekend.

Vaccinaties

Voor een verblijf in het kattenhotel is inenting tegen kattenziekte, niesziekte en Bordetella verplicht. De entingen moeten minimaal 4 weken voor aanvang van de pensionperiode gegeven worden en moeten nog 2 maanden geldig zijn op het moment dat u uw kat komt ophalen. De inentingen tegen niesziekte en Bordetella zijn 1 jaar geldig en de inenting tegen kattenziekte 3 jaar.

Katten jonger dan 1 jaar moeten twee keer gevaccineerd te zijn, waarbij de tweede inenting minimaal 4 weken voor aanvang van de pensionperiode gegeven wordt.

Zonder geldig vaccinatieboekje kan uw kat niet in het pension worden opgenomen.

Katers

Katers mogen tot 6 maanden ongecastreerd bij ons verblijven. Na die leeftijd moet uw kater gecastreerd zijn. Dit om sproeien en ander territoriaal gedrag te voorkomen.

Medicijnen

Als uw kat medicijnen nodig heeft, dan is het geen probleem om deze tijdens het verblijf te geven. U geeft zelf de medicatie mee voor de hele verblijfsperiode. Deze moet voorzien zijn van de doseringsgegevens, de naam van de kat en naam en adresgegevens van de dierenarts.

Ziekte/dierenartsbezoek

Uiteraard wordt uw kat heel goed verzorgd. Toch kan het gebeuren dat uw kat ziek wordt. In dat geval nemen wij eerst contact met u op en zullen wij, in overleg met u, een dierenarts raadplegen. Als het mogelijk is dan zullen wij uw eigen dierenarts inschakelen, mits deze binnen een straal van 10 km is. De gemaakte kosten voor een dierenartsbezoek zullen aan u worden doorberekend.

Wanneer u uw kat brengt, moet u het paspoort of inentingsboekje van de kat (deze blijft bij ons tijdens het verblijf) en een identiteitsbewijs van uzelf meenemen. Uw kat wordt bij binnenkomst gecontroleerd op vlooien en/of eventuele andere ziekteverschijnselen. Mochten wij deze aantreffen, dan kunnen wij uw kat helaas niet toelaten. Dit is ter bescherming van de andere aanwezige dieren. Per gereserveerde dag zal dan € 5,00 in rekening worden gebracht.

Wat neemt u mee als u uw kat komt brengen?

Het paspoort of inentingsboekje en eventueel het eigen voer en/of medicijnen. Geef wat extra mee voor onvoorziene omstandigheden. Als uw kat voor de eerste keer komt logeren, neem dan ook uw eigen identiteitsbewijs mee.